Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Blog

Servicii de content writing – Pe intelesul tututor

servicii de content writing - agentie redactare articole

Internetul este un instrument extrem de util si necesar atunci cand vine vorba de cautarea informatiilor de care avem nevoie, indiferent despre ce subiect este vorba.

Insa odata cu cresterea numarului de persoane care au acces la internet si care pot, implicit, sa posteze orice, oriunde si oricand, apare si nevoia filtrarii informatiilor existente pe internet astfel incat fiecare utilizator sa aiba posibilitatea de a accesa informatii cat mai relevante si mai utile pentru el.

Datorita multitudinii de informatii regasite pe internet, politicile cu privire la tipul de continut oferit utilizatorilor, la modul de prezentare a continutului, precum si la corectitudinea informatiilor furnizate trebuie sa fie cat mai adecvate astfel incat sa raspunda cat mai bine nevoilor fiecarui utilizator.

Pentru a oferi si a creste vizibilitatea unei postari sau a unui site, acestea trebuie sa fie bine optimizate, ceea ce ne indreapta atentia catre content writing, notiune intalnita din ce in ce mai des in mediul online.

Asadar, ce sunt serviciile de content writing?

Content writing-ul presupune crearea de continut (scrierea de texte) pentru site-uri, postari pentru retelele de socializare, bloguri, e-mail marketing, publicatii online, newslettere, etc.

Continutul de calitate este cheia in mediul online, asadar solicitarile pentru servicii de content writing se afla intr-o continua crestere.

Tipul de continut trebuie sa fie in conformitate cu interesele urmarite de structura pentru care se creeaza continutul, sa fie adecvat canalului de comunicare ales si publicului tinta.

Care este scopul serviciilor de content writing?

Scopul acestor servicii este amplu si se imparte in mai multe categorii:

 • de a oferi informatii pe care utilizatorii le-ar putea solicita utilizand motoarele de cautare;
 • de a face cunoscut un brand, produse sau servicii;
 • de a atrage clienti si a face vanzari;
 • de a atrage cat mai multi utilizatori interesati de subiectul vizat sau care ar putea deveniinteresati de subiect;
 • de a informa publicul tinta si a mentine legatura cu el;
 • de a pastra legatura cu clientii.

Redactarea unor articole cu continut de calitate este foarte importanta pentru a atinge scopul dorit si a dobandi vizibilitate in mediul online. Textul trebuie sa fie scris cu atentie, sa fie adecvat nevoilor prestabilite si integrat intr-o strategie SEO, aspect care nu este important numai pentru motoarele de cautare, ci si pentru a oferi o experienta cat mai placuta celor care ajung sa viziteze site-ul/pagina sau chiar sa devina clienti.

Cel mai simplu si intalnit tip de content writing este scrierea unui text pentru un blog sau o postare pe o pagina de socializare. Textul poate avea un continut descriptiv, informativ sau de prezentare a unui produs sau serviciu.

Tonalitatea si varianta aleasa pentru exprimarea in text vor fi selectate in functie de subiectul vizat si de canalul de comunicare utilizat. Pentru a oferi sau a avea parte de servicii de content writing care sa fie un succes atat in randul cititorilor, cat si in ceea ce priveste motoarele de cautare, trebuie tinut cont de cateva aspecte importante, si anume:

 • sa aiba un titlu relevant si atragator;
 • sa aiba un cuprins documentat, cu informatii corecte si actuale;
 • sa aiba un continut potrivit pentru tipul de platforma pe care va aparea;
 • sa fie conform cu scopul avut in vedere;
 • sa fie scris corect din punct de vedere gramatical;
 • sa aiba o structura logica si usor de urmarit: introducere, cuprins structurat si accesibil siincheiere sau concluzie.

Pentru o reusita garantata si pentru a avea succes pe termen lung, continutul realizat trebuie sa cuprinda cuvinte sau expresii cheie pe baza carora se realizeaza materialul si este necesara stabilirea unor obiective clare, precum si a unei strategii care sa poata fi aplicata in asa fel incat sa obtineti rezultate masurabile. Crearea constanta de continut va indica faptul ca site-ul este unul dinamic, iar varietatea continutului va atrage utilizatori. Marketingul si promovarea sunt doua aspecte extrem de importante pentru mentinerea vizibilitatii in mediul online, asadar un buget alocat constant pentru acestea este absolut necesar.

In concluzie, vizibilitatea si atragerea de clienti in mediul online necesita munca si efort, insa vestea buna este ca serviciile de content writing va pot ajuta sa va atingeti obiectivele.

Daca ai nevoie de servicii profesionale de redactare articole, nu ezita sa ne contactezi!

Nici un comentariu
Posteaza comentariu