Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Blog

Servicii content writing – importanta

Servicii content writing - agentie content writing specializata

Continutul original este este cel mai importat factor cand vine vorba despre pozitionarea cat mai sus pe prima pagina a motoarelor de cautare. Google schimba mereu politica privind selectarea tipului de continut care ulterior este furnizat utilizatorilor – obiectivul este de a oferi rezultate cat mai relevante, si de a asigura o experienta de navigare cat mai eficienta. Din acest motiv, in ultimii ani tot mai  multe firme au inceput sa apeleze la servicii content writing care sa le ofere un continut bine prezentat, detaliat, si mai ales accesat de catre cititori – un articol este considerat de succes daca utilizatorii petrec cat mai mult timp pe el dupa ce il deschid.

Companiile au inceput sa puna accent mai mare nu doar pe continut de calitate, ci si pe servicii content writing, pentru ca redactarea unor materiale bine documentate, si bine structurate a devenit o cerinta obligatorie care garanteaza prezenta competitiva, respectiv vizibilitatea in mediul online.

Servicii content writing – ce reprezinta?

Content writing tradus in romana inseamna „scriere de continut”. Servicii content writing presupun scrierea de texte unice pentru site-uri, publicatii online, pagini sociale, bloguri, advertoriale, e-mail marketing, newslettere, s.a.

Pentru orice site, magazin virtual, revista, blog, etc. acest tip de continut este necesar din mai multe puncte de vedere – iata principalele obiective pe care le au serviciile de content writing: furnizarea de informatii relevante pentru motoarele de cautare in cazul in care utilizatorii le cauta; atragerea publicului tinta interessat de un anumit subiect pe care il trateaza articolul; promovarea unui brand, serviciu, produs, precum si a-l face cunoscut; educarea si informarea utilizatorilor atrasi de acel continut; generarea de vanzari, respectiv producerea conversiei (momentul in care utilizatorul finalizeaza o actiune, sau atinge un alt obiectiv de marketing); mentinerea legaturii online cu publicul vizat, ori cu clientii.

Continutul trebuie sa fie personalizat in functie de fiecare caz in parte – servicii content writing il realizeaza intr-un mod adecvat intereselor urmarite, canalului pentru comunicare, si nu in ultimul rand adecvat publicului caruia i se adreseaza. Spre exemplu, marimea si tipul de continut difera de la un site de prezentare la un blog, respectiv magazine online, mail, campanie de reduceri, ori retele sociale.

Servicii content writing – tipuri de continut si avantaje

Dupa cum am mentionat anterior, continutul unui articol difera in functie de scopul in care este scris, si de subiectul pe care vrea sa il prezinte. Content writing pentru un blog este unul dintre cele mai „libere” tipuri de a scrie pentru ca nu impune prea multe reguli, si poate transmite diverse lucruri precum informatii, o stare sau o dispozitie, un sfat, descrierea unui produs, sau prezentarea lui fara ca scopul final sa fie vanzarea. Servicii content writing pot include acest tip de continut si in postarile pe retelele sociale.

Articolele create de servicii content writing pentru un magazine online, ori un site de prezentare vor respecta cu totul alte reguli. Vor contine mai multe detalii importante, tonul adoptat va fi mai formal sau colocvial, iar informatiile transmise vor fi transpuse intr-o forma care sa convinga utilizatorii sa cumpere, ori sa colaboreze cu firma prezentata in material. De asemenea, un astfel de continut trebuie sa fie de dimensiuni mari (minim 600-700 de cuvinte), bine documentat, bine structurat, si realizat profesional pentru a genera rezultatele dorite.

Servicii content writing pot asigura si newsletter-uri sau e-mailuri – in ultimii ani aceasta forma de mentinere a legaturii cu clienti, si de informare a devenit extrem de populara, utilizata. Continutul de acest tip pune accent mai ales pe imaginatie si creativitate – scris corect, original, un astfel de articol poate atrage utilizatorii, si mai ales, poate vinde.

In ultima perioada a mai aparut un tip de continut pe care unele servicii content writing il pun la dispozitia clientilor. Interviul scris este o forma inedita, si mai putin intalnita de a scrie text, insa produsul final, continutul, poate fi la fel de relevant precum alte tipuri de materiale. Interviurile scrise pot influenta intentia de cumparare, pot informa si educa publicul, sau pot convinge utilizatorii sa apeleze la un anumit tip de serviciu.

Daca ai nevoie de servicii profesionale de redactare articole, nu ezita sa ne contactezi!

Nici un comentariu
Posteaza comentariu