Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Blog

Ghidul tau pentru scriere articole

scriere articole - agentie specializata scriere articole

Scrierea articolelor bune nu este atat de usoara pe cat o credem noi. Pentru a putea sa cream un text reusit, care sa atraga atentia oamenillor, sa fie citit, apreciat si de ce nu, distribuit, trebuie sa avem in vedere un set de reguli. Suna destul de strict, dar totusi daca nu facem asta nu e ca si cum cineva ne va pedepsi dar articolul nostru va deveni mediocru si cu siguranta nu ne dorim asta. In loc sa le numim reguli, le vom impacheta frumos drept ghidul tau pentru scriere articole.

Pregatirea dinaintea scrierii

Totul trebuie sa inceapa chiar din momentul dinaintea scrierii textului propriu zis. Pana la clipa de a lua pixul in pana sau de a deschide laptopul, va trebui sa reflectam asupra scopului propriului articol.

Este necesar sa ne intrebam ce ne dorim, sa vindem un produs/ serviciu, sa crestem traficul pe site, sa cream o comunitate si sa intretinem o interectiune cu aceasta, sau avem alte obiective? Acest pas este important deoarece constatarea obiectivului ne va ghida pe parcursul textului si vom reusi sa ducem la bun sfarsit indeplinirea sa.

Odata cu fixarea scopului vine si problema publicului. Cui ne adresam prin acest articol? Acest lucru este important pentru ca trebuie sa tinem cont ca limbajul folosit sa fie unul pe intelesul audientei. Spre exemplu, daca dorim sa scriem un articol pentru copii/ adolescenti este de preferat sa folosim cuvinte simple, usor de inteles, fara ca acestia sa fie nevoiti sa deschisa un dictionar pentru a ne intelege. Plus ca in acest caz riscam ca publicul sa isi piarda interesul si sa nu ne mai citeasca textul. Daca avem de gand sa scriem un articol despre masini, pe care cu siguranta il vor citi cei pasionati, ar fi indicat sa folosim mai multe cuvinte tehnice cu care acestia sunt familiarizati si cu siguranta le inteleg.

Scriere articole propriu zise

Momentul considerat cel mai important este cel in care scriem continutul articolului. Desi nu multa lume isi inchipuiue importanta pe care o are titlul si primul paragraf, afla ca de aceste doua depinde succesul intregului articol. Poate te intrebi de ce, ei bine, cele doua elemente impresioneaza si starnesc curiozitatea cititorului astfel incat el va dori sa parcurga tot articolul fara ezitare.

La fel ca si in cazul componentelor compunerilor cu care eram obisnuiti de mici si articolele trebuie sa contina o introducere, un corp de text si o incheiere. Cateva caracteristici pe care nu ar trebui sa le trecem cu vederea in momentul scrierii continutului articolului sunt:

  • Ofera credibilitate – lumea este satula de „fake news” in zilele de astazi
  • Ofera ceea ce promiti in titlu – nu fi ca cei care ofera titluri „soc” si nu spun nimic in articole
  • Ofera informatii interesante – foloseste propriile puteri si propria creativitate pentru a-ti atrage „fanii”
  • Ofera lizibilitate – nu-i supune pe cititorii la un chin pentru a citi articolul ci ofera-le o placere pentru a-l parcurge

Acum ca avem textul finalizat trebuie sa ne asiguram ca poate fi citit de toata lumea nu numai de noi. Ofera lizibilitatea de care spuneam anterior, stilizeaza continutul prin sectionarea textului prin titlui/subtitluri, aeriseste informatie prin paragrafe scurte, foloseste-te de bullet points daca este cazul, foloseste un singur font si o dimensiune potrivita pentru acesta.

Finalizarea articolului

Dupa ce am pus la punct toate lucrurile de mai sus si suntem increzatori ca am creat o opera de arta putem sa ne mai gandim asupra unui lucru. Ce poate incanta privirea mai bine ca niste imagini sau video-uri potrivite aubiectului nostru? Pe langa faptul ca ele ofera textului un design placut si un aer de profesionalism, pot fi si surse de inspiratie sau umor pentru audienta noastra.

Daca ai ajuns pana in acest punct inseamna ca am stranit interesul despre acest subiect si poate ca si apetitul pentru a scrie articole valoroase. Indiferent de nivelul de experienta pe care il ai nu te lasa niciodata descurajat, continua sa scrii pentru ca doar asa te vei dezvolta. Cu cat scrii mai mult acum cu atat devine mai simplu sa creezi opere de arta mai tarziu. In cultura noastra exista un proverb potrivit in acest caz:„Pofta vine mancand”.

Daca ai nevoie de servicii profesionale de redactare articole, nu ezita sa ne contactezi!

Nici un comentariu
Posteaza comentariu