Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
Contact us now +1128 5255 8454
support@elated-themes.com

Blog

2 strategii eficiente de optimizare site

optimizare site - servicii redactare continut

Domeniul SEO este deosebit de cuprinzator, iar acesta este un aspect pozitiv, deoarece tehnicile de optimizare site sunt cele care garanteaza in cea mai mare parte succesul unui website sau al unei afaceri online, inclusiv al unui site de comert electronic. Iar daca e sa vorbim despre cele mai eficiente si moderne strategii de optimizare a unui website, atunci accentul trebuie pus atat pe continutul publicat, cat si pe alti factori pe care ii vom explora in cele ce urmeaza.

Optimizare site prin cautare vocala, platforme de socializare si interfata mobila

  • Optimizarea cautarii vocale.Odata cu cresterea in popularitate a cautarii vocale, aceasta devine o parte din ce in ce mai semnificativa in clasarea rezultatelor cautarii. Avand asistenti vocali precum Siri, Bixby sau Google Assistant, este mai usor ca niciodata sa optam pentru cautare vocala atunci cand avem nevoie de cateva informatii. Potrivit unui sondaj recent, 25% dintre adultii din SUA detin acum un difuzor inteligent, iar acest numar se asteapta sa creasca la 55% pana in 2022, deci se intelege de la sine ca optimizarea cautarii vocale este un aspect de luat in considerare in strategiile de optimizare site.
  • Optimizarea website-ului pentru dispozitive mobile. Interfata mobila a website-ului a devenit o parte integranta a SEO. De exemplu, Google a implementat un index pe dispozitivul mobil, asta insemnand ca Google va evalua de acum website-ul in functie de performantele sale pe dispozitivul mobil. Daca un site nu functioneaza corespunzator pe mobil sau nu raspunde, nu va reusi sa se claseze mai sus. Statisticele arata ca 58% din toate cautarile Google au loc de pe dispozitivele mobile. Ceea ce mai inseamna acest lucru este ca si continutul publicat trebuie sa fie compatibil cu dispozitivele mobile, deci este necesar sa tineti cont de comportamentul utilizatorului pe dispozitivele mobile.
  • Maximizati conturile de socializare.Ca ne place sau nu ne place acest lucru, social media joaca un rol semnificativ in promovarea continutului companiilor catre un public mai larg, iar acest lucru duce la o serie de beneficii SEO. Dupa analizarea a 23 de milioane de distribuiri de continut pe platformele de social media selectate, s-a descoperit o legatura directa intre distribuirile sociale si SEO. Google si alte motoare de cautare clasifica site-urile pe baza distribuirilor, aprecierilor si comentariilor primite la postari. Cu alte cuvinte, retelele sociale reprezinta o cale excelenta de a distribui backlink-uri, ajutand totodata ca un website sau o afacere sa devina mai populara. Cu toate ca exista campanii de social media cu plata, nu trebuie sa omitem faptul ca primul pas este crearea unui cont de social media, iar crearea acestui cont este gratuita. Urmatorul pas de optimizare site prin intermediul platformelor de socializare este acela de creare si postare continut adecvat, care sa determine publicul sa interactioneze.

Optimizare site prin SEO local

O alta componenta cruciala de optimizare site are legatura cu cautarile locale. Potrivit Google, 30% din cautarile mobile implica locatia. De asemenea, 78% dintre cei care efectueaza cautari pe smartphone-urile lor, viziteaza magazinele locale intr-o zi si 28% efectueaza o achizitie pe baza cautarilor lor.

Cand vine vorba de strategii de optimizare site, acestea sunt mai multe la numar si fiecare functioneaza in felul sau, conducand catre rezultatele dorite. Chiar si elementele de baza ale SEO sunt destul de complexe, dar sunt foarte necesare pe aceasta piata atat de competitiva. Este suficient sa aplicati doar cateva elemente SEO pentru a putea vedea o mare diferenta in ceea ce priveste clasarea site-ului pe pagina cu rezultatele cautarii, numarul de noi utilizatori, precum si gradul sporit de interactiune de care dau dovada vizitatorii.

Daca ai nevoie de servicii profesionale de redactare articole, nu ezita sa ne contactezi!

Nici un comentariu
Posteaza comentariu